مسلما از گذشته تاکنون خریدکردن یکی از بزرگترین دغدغهها و مسائل موجود در زندگی ما انسان بوده است. علاوه بر اینکه ما با انجام این کار نیازهای روزمره خود را برطرف میکنیم، بلکه حتی میتوان گفت عدهای از مردم که تعداد کثیری از آنها را نیز بانوان تشکیل میدهند، از خریدکردن لذت برده و این کار برایشان به گونهای تفریح محسوب میشود. در گذشته با توجه به وجود یک سری از محدودیتها، خریدن اجناس مورد نیازمان اندکی دشوار بود. فارغ از مسائل مالی و رفت و آمدها، مشکلی که همیشه با آن مواجه بودیم، انتخاب جنس بود به گونهای که نمیدانستیم که در چه مکانی میتوانیم کالای مورد نطر خود را پیدا و خریداری کنیم؛ اپلیکیشن دیوار محصولی بینظیر بوده که میتواند به شما در راستای انجام خریدی بهتر و راحتتر، کمکهای فراوانی را برساند. با کاوشا همراه باشید تا به بررسی دیوار، یکی از کارآمدترین اپهای موجود بپردازیم.
این نقد و بررسی بر روی نسخه 11.1.22 اپلیکیشن دیوار صورت گرفته است.
چرا اپلیکیشن دیوار را نصب کنیم؟
در اپلیکیشن دیوار شما میتوانید تمامی اجناسی که قصد خرید آنها را دارید، جستجو کرده و بهراحتی خریداری نمایید. همچنین میتوانید اموالی را که قصد فروش آنها را دارید و نمیدانید که از چه طریقی باید برای این کار اقدام کنید، بهراحتی هرچه تمامتر در دیوار آگهی کرده تا افرادی که به آن نیاز دارند با شما ارتباط برقرار کنند. لازم به ذکر است که شما قادر هستید معاملات خود را از هر نقطه کشور انجام دهید؛ دیوار را میتوان به بازار عظیمی با هزاران غرفه تشبیه نمود که به مردم در زندگی روزمره کمکهای فراوانی را خواهد کرد. اگر از خریدهای طاقت فرسا و وقتگیر خسته شدهاید و میخواهید در سریعترین و راحتترین حالت ممکن به خواستههای خود برسید، دیوار راه روشن شما در میان تاریکیهاست!
اولین برخورد با اپلیکیشن دیوار
پس از اینکه دیوار را نصب میکنید، اپلیکیشن از شما مکان زندگیتان را خواهد پرسید تا بتواند برای شما آگهیهایی را به نمایش بگذارد که در استان محل سکونتتان ثبت گردیدهاند. پس از گذراندن این قسمت، وارد دنیای آگهیها خواهید شد؛ جهت پیداکردن کالای مورد نظرتان، تنها کافیست به قسمت دستهبندی مراجعه کرده و یا نام جنس و دسته آن را سرچ کنید تا در صورت وجود، لیستی از اجناس درخواستی برایتان به نمایش درآید.
شما میتوانید بدون ثبت نامکردن در اپ به گردش در محیط اپلیکیشن و تماشای آگهیها بپردازید اما اگر قصد خرید و فروش کالایی را دارید، باید در دیوار ثبت نام کنید؛ برای ایجاد حسابکاربری، تنها کافیست به قسمت “دیوار من” رجوع کرده و شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید تا کد تاییدی برای شما از طریق پیامک ارسال گردد؛ همانطور که متوجه شدهاید، پروسه ثبتنام اصلا طولانی نبوده و درصورتی که در دریافت کد تایید مشکلی ایجاد نشود، به راحتی میتوانید در کمتر از یک دقیقه حسابکاربری دیوار خود را ایجاد نمایید و از تمامی خدمات اپلیکیشن بهره کافی را ببرید.
اگر از حسابکاربری خود خارج شوید و یا اپلیکیشن را به هر دلیلی حذف و مجددا نصب کنید، برای واردشدن دوباره به اکانتتان باید همچون مرحله ثبتنام، عمل کرده و بهراحتی وارد حساب خود شوید. از آنجا که ممکن است شما معاملات بزرگی را در دیوار انجام دهید، بهتر بود اپلیکیشن سطح امنیتی بالاتری را تدارک میدید تا خیال کاربران از لحاظ امنیتی بیشتر راحت باشد.
رابط کاربری اپلیکیشن دیوار
تیم سازنده دیوار محیط اپلیکیشن را نسبتا ساده طراحی نموده است و در طراحی فضای آن از رنگبندیهای متنوعی استفاده نشده اما در عوض کارکردن با اپ برای کاربران بسیار راحت بوده و میتوان گفت که تمامی افراد باسواد، با هر سنی میتوانند از خدمات این اپلیکیشن بهره لازم را ببرند. در بخشهای مختلف اپ، پیچیدگی خاصی دیده نمیشود و شما میتوانید تنها با خواندن نام آنها، حدس بزنید که هر قسمت چه خدماتی را ارائه خواهد داد.
فونت نوشتههای اپ نسبتا از سایز مناسبی برخوردار هستند و میتوان گفت که به چشم مخاطبان آسیب خاصی را نخواهند رساند؛ بهتر بود که اپلیکیشن دارای قابلیت تنظیم سایز فونت نیز میبود؛ زیرا ممکن است کسانی باشند که همچنان با اندازه آنها مشکل داشته باشند و نیاز به تغییردادن سایز فونت داشته باشند. یکی دیگر از نکات قابل توجه اپ، طراحی زیبای آیکنها و ارتباط آنان با نامهایشان است؛ به گونهای که احتمالا شما به محض دیدن شکل ظاهری آیکنها میتوانید دریابید که در هر بخش، چه خدماتی به شما ارائه خواهد شد.
فضای داخلی اپلیکیشن دیوار به پنج بخش اصلی تقسیم شده که این بخشها شامل تمام قابلیتهای اپ میشوند؛ این پنج بخش در قالب نوار سفید رنگی در قسمت پایین صفحه طراحی شدهاند و نامهای آنها نیز بهترتیب، از راست به چپ، عبارت است از، دیوار (میتوان این مورد را به اصطلاح بخش اصلی و یا همان “خانه” دانست)، دستهها، ثبت آگهی، چت و دیوار من که در ادامه به بررسی دقیقترشان خواهیم پرداخت.
یکی از قابلیتهایی که این روزها برای کابران بسیار مهم بوده و دیوار آن را برای مخاطبان خود طراحی کرده، حالت شب یا همان دارکمود است. به طور کلی، فارغ از آگهیها، میتوان گفت که در طراحی دیوار، تنها از رنگهای سفید و تیره (هنگامی که حالت شب روشن باشد)، استفاده شده است؛ بهعبارتی میتوان گفت تیم سازنده دیوار، زیبایی را قربانی راحتی کاربرانش کرده و شاید در دیزاین محیط اپ خود، اندکی کمکاری کرده است!
نگاهی به مهمترین قابلیتهای اپلیکیشن دیوار
دیوار سوپر اپلیکیشنی برای راحتی بیشتر مردم در زندگی روزمره آنهاست. حال بیایید با یکدیگر نگاه عمیقتری را نسبت به قابلیتهای اصلی آن داشته باشیم:
- دیوار: همانطور که ذکر شد، این بخش را میتوان به اصطلاح “خانه” اپ دانست؛ زیرا تقریبا اصلیترین بخش آن بوده و تمامی آگهیهایی را که در استان انتخابی شما منتشر شدهاند، براساس زمان انتشارشان، برایتان به نمایش در خواهد آورد؛ در این قسمت شما میتوانید با استفاده از موتور جستجوی بالای صفحه، کالاهای مورد نظر خود را جستجوکرده و یا تا هرزمانی که دوست دارید به سمت پایین اسکرول کنید و شاهد ظاهرشدن آگهیهای مختلف باشید. شما میتوانید با استفاده از فیلترهایی که در بالای صفحه (پایین کادر موتور جستجو) در اختیارتان قرار گرفته، راحتتر آگهیهای مورد نظر خود را پیدا کنید. همچنین بهتر است بدانید که در صورتی که در ابتدای صفحه باشید، میتوانید با کشیدن انگشت خود به سمت پایین صفحه را رفرش کرده تا آگهیها بهروز شوند؛ لازم به ذکر است که بیشتر آگهیهایی که در دیوار به منظور فروش کالا مشاهده میکنید، جهت فروش اجناس دستهدوم ثبت شدهاند و میتوان گفت ماهیت اپلیکیشن نیز برای خرید و فروش این چنین کالاهاست؛ اما گاهی بهطور مثال فروشندگان مختلف اجناس داخل مغازه خود را که بهصورت نو هستند، در دیوار آگهی میکنند تا بتوانند کالاهای خود را راحتتر فروخته و مشتری جذب نمایند.
- دستهها: در این بخش اپلیکیشن موضوعات و دستههای مختلفی را در فالب یک لیست مشاهده میکنید که شامل تمامی آگهیهای اپلیکیشن، در زمینههای مختلف میشوند؛ از جمله این دستهها میتوان به مواردی همچون املاک، وسایلنقلیه، لوازم الکترونیکی، لوازم خانگی و… اشاره نمود. هردسته خود نیز به چند قسمت مختلف تقسیم شده و شامل موارد مختلفی میشود. جالب است بدانید دستههایی همچون استخدام و کاریابی (غیررایگان) نیز وجود دارند که مسلما در آنها خرید و فروش اجناس اتفاق نخواهد افتاد و همانطور که مشخص است، جهت کاریابی و کمک به افراد بیکار جهت پیداکردن شغل طراحی شده است که میتواند برای بسیاری از افراد و اکثر جوانان، مفید باشد. در بالای صفحه آپشنی تحتعنوان “نمایش راهنمای دستهبندیها” طراحیشده که با فعالکردن تیک آن، میتوانید شاهد نمایش توضیحات مختصری در رابطه با خدمات هر دسته باشید که ممکن است در کار با اپلیکیشن، به شما کمک فراوانی کنند؛ همچنین در قسمت فوقانی آن نیز، همانند بخش قبل، شاهد موتور جستجوی قدرتمندی خواهید بود که به شما در جستجوکردن کمک فراوانی را خواهند کرد تا علاوه بر صرفهجویی در زمان، راحتتر آگهی مورد نظر خود را بیابید.
- ثبت آگهی: این قسمت مسلما پر استفادهترین بخش اپلیکیشن است و تمامی افراد میتوانند با مراجعه به آن، آگهیهای خود را در دنیای دیوار به اشتراک بگذارند. پیش از هرچیز باید بگوییم که برای ثبت آگهی شما باید شرایط خاصی را قبولکرده و قوانین خاصی را نیز رعایت کنید که این مسئله از اهمیت بسیاربالایی برخوردار است. در ابتدا پس از آن که وارد این قسمت شوید، باید دستهای را که قصد دارید آگهیتان در آن به ثبت برسد، انتخاب نمایید؛ میتوان گفت زمانی که برروی این قسمت کلیک میکنید، وارد بخش “دستهها” میشوید زیرا دقیقا همان صفحه برایتان گشوده میشود، با این اختلاف که حال برای ثبت آگهی خودتان دستهای را بر میگزینید؛ بهطور مثال اگر قصد فروش تلفن همراه خود را داشتید، میتوانید در قسمت جستجوی بالای صفحه کلمه “موبایل” را جستجو و انتخاب کرده تا آگهی شما در دسته موبایل ثبت شود. پس از انتخاب دسته، وارد صفحه اصلی آگهی میشوید اما لازم به ذکر بوده که در بعضی از دستهها نیز این رویه متفاوت است؛ به طور مثال اگر شما بخواهید یک آپارتمان را برای فروش آگهی کنید، پیشاز هر چیزی باید متراژ آن، قیمت فروش و یا رهن و اجاره، جنس کف ملک و… را نیز وارد کنید. پس از گذرکردن از چنین قسمتهایی، وارد بخشی خواهید شد که بهعبارتی شکل ظاهری آگهی را نشان میدهد؛ فارغ از چنین اطلاعاتی (تعیین قیمت و…)، هر آگهی شامل سه بخش اصلی تحت عنوانهای عکس آگهی، عنوان آگهی و توضیحات آگهی، میشود. باهم نگاهی به این سه بخش میندازیم:
- در قسمت عکس آگهی مسلما شما باید تصاویری را آپلود کرده تا دیگر کاربران بتوانند بهتر آگهی را بررسی کرده و انتخاب نمایند که البته باید بدانید که میتوانید تصویری را هم در این قسمت قرار ندهید.
- عنوان آگهی را میتوان ماهیت آن دانست و باید عنوانی درست و مناسب را برای آگهی خود انتخاب کنید تا مردم بتوانند با خواندن آن دریابند که آگهی در چه رابطهای منتشر شده است.
- در قسمت توضیحات آگهی شما باید هر مسئلهای را که لازم است دیگر کاربران در رابطه با آن بدانند، بنویسید؛ پیشنهاد میکنیم در این قسمت تمامی مسائل حائزاهمیت را در کمال صداقت واردکرده تا مشکلی برای شما و دیگران پیش نیاید.
همانطور که ذکر شد، هرآگهی دارای بخشی جهت تعیین قیمت و مسائل دیگر مربوط به آن است؛ یکی از جالبترین آپشنهای موجود در قسمت ثبت آگهی، توانایی تعیین محدوده برای انتشار آگهی است؛ یعنی شما میتوانید تعیین کنید که کاربران چه مناطقی بتوانند آگهی شما را مشاهده کنند.
برای برقراری ارتباط با شخصی که آگهی را ثبت نموده؛ دو راه وجود دارد که یکی از آنها راه چتکردن با صاحب آگهی و دیگری نیز برقرای تماس تلفنی و یا ارسال پیامک است (در صورتی که شخص آگهیدهنده شماره تلفن خود را در جزئیات آگهی ذکر کرده باشد)؛ باید بدانید که دیوار تنها به شما در پیداکردن آگهی مناسب کمک میکند و مسائل مربوط به معامله تنها بین شما و طرف مقابل خواهد بود.
شما میتوانید آگهیها را به اشتراک گذاشته و یا آنها را نشانهگذاری کنید تا در آرشیوتان ذخیره شوند؛ برای بهخاطرسپردن نکات مربوط به هرآگهی، میتوانید با استفاده از بخش یادداشتگذاری، آن نکات را یادداشت کرده تا بعدا بتوانید آنها را به خاطر بیاورید که البته در صورت پاکشدن آگهی، شما دیگر آن را در آرشیو خود نخواهید داشت و یادداشتی که در رابطه با آن نیز ذخیره کردهبودید، پاک خواهدشد.
- چت: این قسمت را میتوان پیامرسان داخلی دیوار دانست و شما قادر هستید تمامی چتهای خود با صاحبان آگهیهای مختلف را در این قسمت مشاهده نمایید. در قسمت چپ بالای صفحه آیکن تنظیمات وجود دارد که با ورود به آن، میتوانید نامکاربری دیوار خود را تغییرداده و یا از چند مورد از تنظیمات مربوط به بخش چت، منجمله امکان فعال و یا غیرفعالسازی لرزش هنگام دریافت نوتیفیکیشنها، استفاده نمایید.
- دیوار من: در این قسمت شما میتوانید آگهیهایی را که منتشر کردهاید، در بخش “آگهیهای من” مشاهده نمایید. امکان خروج از حسابکاربری و همچنین مشاهده تاریخچه تراکنشهای خود در دیوار را نیز خواهید داشت. با مراجعه به بخش “نشانها و یادداشتها” میتوانید تمامی آگهیهایی را که نشانکردید، مشاهده کرده و یادداشتهایی را که ذخیره نمودهاید، بررسی کنید. قسمت “بازدیدهای اخیر” شامل آگهیهایی خواهد بود که شما اخیرا آنها را تماشا کردهاید. در بخش “پشتیبانی و قوانین”، میتوانید قوانین و مقرراتی را که باید در هنگام استفاده از اپ دیوار رعایت کنید، مطالعه کرده و مسائلی را که ممکن است با آنها به مشکل خورده باشید، با پشتیبانی اپلیکیشن در میان بگذارید. تیم سازنده اپلیکیشن در بخش درباره دیوار توضیحاتی را در رابطه با آن به شما عرضهکرده است. وجود بخش تنظیمات در اپلیکیشن نکته مثبتی محسوب میشود؛ شما در قسمت تنظیمات امکان تغییر شهر انتخابی خود را دارید و بهراحتی میتوانید آن را با چند کلیک تغییر دهید. همانطور که پیشتر گفتیم، دیوار دارای حالتشب بوده که آن را میتوانید در قسمت ظاهر برنامه مشاهده و انتخاب کنید؛ در این قسمت گزینهای تحتعنوان “متناسب با سیستم” وجود دارد که بهمعنای این است که در این حالت دیوار فضای اپلیکیشن را بر اساس تلفن همراه شما تنظیم کرده و درصورتی که شما حالتشب گوشی خود را فعالکرده باشید، دارکمود دیوار نیز به صورت کاملا اتوماتیک فعال خواهدشد! شما امکان پاککردن تاریخچه بازدیدهای اخیر، همه یادداشتها، همه نشانهها و تاریخچه جستجو را نیز در بخش تنظیمات اپ خواهید داشت. برای مشاهده تصاویر در سایز بزرگتر بر روی آنها کلیک کنید.
سخن آخر
باتوجه به تمامی خدماتی که دیوار به کاربرانش ارائه میدهد و ارتباطی که در میان آنها وجود دارد، میزان دسترسیهایی که این اپلیکیشن موبایلی به تلفن همراه شما دارد، کاملا طبیعی بوده و در آن مورد عجیبی مشهود نیست. این اپلیکیشن در راستای خدماتی که به شما ارائه میدهد، نیاز ضروری دارد که به شبکه جهانی اینترنت متصل باشد و درصورتی که به اینترنت متصل نباشید، قادر به هیچ استفادهای از آن نخواهید بود. اینترنتیبودن دیوار کاملا منطقی بوده و از آنجا که بعید است که شما وقت آنچنانی را در آن صرف نمایید، پس از استفاده شاهد مصرف زیاد باتری موبایل خود نخواهید بود؛ اما اگر زمان قابل توجهی را در این اپلیکیشن صرف کنید، باتوجه به اینکه اتصال به اینترنت باعث افزایش مصرف باتری میشود، ممکن است مقدار نسبتا فراوانی از شارژ تلفن خود را از دست بدهید؛ پس در هنگام استفاده از اپ به این مسئله توجه داشته باشید؛ لازم به ذکر است که حالتشب علاوهبر مراقبت از چشمان شما، در مصرف کمتر باتری شما نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت (با توجه به نوع گوشی) پس سعی کنید حدالامکان از آن استفاده نمایید. دیوار، اپ شگفتانگیزی است که میتواند لذت خریدکردن را برای شما دوچندان کرده و به شما در صرفهجویی زمان کمک قابل توجهی کند. اپلیکیشن ایرانی دیوار را میتوانید برای آیفونهای اپل از مارکتهای معتبر و برای تلفنهای اندرویدی از کافه بازار دانلود کنید. همچنین نسخه وب دیوار نیز در دسترس بوده تا شما بتوانید بدون نیاز به نصب اپلیکیشن، از خدمات آن بهرهمند شوید.
نقاط قوت اپلیکیشن
- وجود حالتشب
- صرفهجویی در زمان خریدکردن شما
- ایجاد امکان خرید از سراسر کشور و بالعکس
- امکان اشتراک آگهیهای کاربران به صورت کاملا رایگان
- ارائه خدمات کارآمد
- وجود بخش تنظیمات
- امکان نشانهگذاری آگهیها و ثبت نکات برای آنها جهت تجربه خریدی بهتر
- امکان فروش اموال خود در سریعترین زمان ممکن
- موتور جستجوی قوی
- رابط کاربری مناسب جهت راحتی کاربران
- ایجاد دسته “استخدام و کاریابی” جهت کاریابی
- امکان چت با فروشنده
نقاط ضعف اپلیکیشن
- توجه کم تیمسازنده به سطح امنیتی حسابهای اپلیکیشن
- وجودنداشتن قابلیت تغییر سایز نوشتهها
- توجهنکردن تیمسازنده به کیفیت دیزاین اپلیکیشن
توصیه به سازنده بعد از بررسی
- ایجاد قابلیتی برای تغییر سایز فونت نوشتهها؛ متاسفانه بعضی از افراد چشمان ضعیفی دارند و ممکن است در خواندن متون ریز دچار مشکل شوند
- با توجه به احتمال انجام معاملههای بزرگ و…، بهتر است سطح امنیتی حسابهای کاربران را بالاتر ببرید
- جهت اینکه کاربران به هنگام استفاده از اپلیکیشن از طراحی محیط آن لذت ببرند، در آپدیتهای بعدی تنوع رنگ و کیفیت طراحی فضای اپ را بهبود ببخشید
نتیجه بررسی
رابط کاربری 8.5
قابلیتها و امکانات 9.0
راحتی در استفاده 9.0
کاربرد 10.0